Gotowe dania na święta – zestawy idą jak woda. Firmy notują szczyt sprzedaży w tym okresie

Producenci żywności notują przed świętami szczyt sprzedaży. Dotyczy to też firmy Lech – Garmażeria Staropolska, która prócz tradycyjnych zestawów świątecznych przygotowała też wiele nowości. Oczywiście nie tylko jej, ale na przykładzie doświadczeń tego przedsiębiorstwa można śmiało wysnuć wniosek, że teraz dla wielu są prawdziwe żniwa, które powtórzą się dopiero za rok.

Grzyby, ryby i bakalie – zamówienia spływają, a producenci żywności pracują na najwyższych obrotach. I wprowadzają nowości w tegorocznej ofercie świątecznej. Wspomniany Lech w tym roku zaproponował wśród nich chociażby poduszeczki wieprzowe w leśnych smakach, pasztet drobiowy z rodzynkami oraz kaczka z gruszką. Co więcej, firmowe sklepy przyjmują już też zamówienia na typowe zestawy wigilijne. Firmy cateringowe nie będą czekały do ostatniej chwili. Często terminy zamówień kończą się już w przyszłym tygodniu – choćby omawiany producent zbiera je tylko do 12 grudnia.. Niestety, ale tuż przed wigilią nawet przy wzmożonej pracy, nie dałyby rady obsłużyć wszystkich zleceń.

Ci, którzy nie mają czasu sami przygotować wigilii i świąt, chętnie korzystają z oferty producentów i handlowców.

Jak się dowiedzieliśmy, sklepy białostockiej firmy Lech – Garmażeria Staropolska, rozpoznawalnej regionalnej marki w tej branży, w grudniu pękają w szwach. Co jasne, nie wszystkie, a te znajdujące się w najlepszych lokalizacjach.

Przed świętami Bożego Narodzenia nasza sprzedaż rzeczywiście rośnie znacząco – przyznaje Adam Zwolan, członek zarządu spółki. – Myślę, że ma na to wpływ nasze ponad 25-letnie doświadczenie w wytwarzaniu produktów, które zaspokajają gusta największych smakoszy. Preferujemy również indywidualne podejście do klienta. Tak, aby każdy znalazł w naszych sklepach coś dla siebie. A co się najlepiej sprzedaje w tym okresie? Tradycyjnie ryby i produkty garmażeryjne, ale staramy się, by wybór był jak najbardziej urozmaicony.

W specjalnie przygotowanych ofertach białostockich przedsiębiorców znajdziemy produkty, bez których świąteczny stół się nie obejdzie – od barszczu wigilijnego, uszek i pierogów z kapustą i grzybami, przez karpie w rozmaitych wariantach: w galarecie, smażone czy faszerowane, po śledzie z różnymi dodatkami czy kutię lub pierniki.

W przypadku Lecha świąteczną ofertę gotowych dań uzupełniają zestawy wigilijne dla czterech osób, zawierające: bigos wigilijny, uszka z borowikami, barszcz wigilijny, karpia smażonego i w galarecie, rybę faszerowaną i po grecku, śledzia w oleju i kutię.
Nie jest to jednostkowy przykład, tak samo jak i w asortymencie produktów na pierwszy i drugi dzień świąt – w ofercie garmażeryjnej można wybierać spośród kilkudziesięciu propozycji, zgodnie ze swoimi preferencjami.

Z nowości proponujemy poduszeczki wieprzowe w leśnych smakach, pasztet drobiowy z rodzynkami oraz kaczkę z gruszką. Polecam również indyka z kością lub bez, który będzie pyszną propozycją na świąteczny obiad – zachwala Adam Zwolan.

Red. PP, fot. mat. pras.

Komentarze