Sieć kawiarni the White Bear Coffee wdrożyła innowacyjne rozwiązanie, które gwarantuje zachowanie odpowiedniej temperatury i właściwości naparu. Docelowo usługa delivery ma wejść do oferty w lokalach franczyzowych w całej Polsce.
Kawa z the White Bear Coffee dostarczana jest w jednorazowym, hermetycznie zamkniętym kubku, zgrzewanym przez baristę świeżo po zaparzeniu. Dzięki temu napar nie rozlewa się podczas transportu oraz lepiej utrzymuje temperaturę.
– Dostawa kawy to odpowiedź na potrzeby gości kawiarni, którzy wielokrotnie zgłaszali nam, że chętnie skorzystaliby z tej opcji. Nie każdy posiada w domu czy w pracy ekspres, nie każdy ma też odpowiednie umiejętności, aby przygotować dobry w smaku napar. Kawa z kawiarni, zaparzona z rzemieślniczych ziaren przez doświadczonego baristę, to doświadczenie, które trudno odtworzyć poza lokalem. Teraz można cieszyć się jej smakiem gdziekolwiek jesteśmy – tłumaczy Łukasz Kaliciński, współwłaściciel sieci.
Kawę z the White Bear Coffee można zamówić zarówno przez aplikację kawiarni, jak i Pyszne.pl. Obecnie z tej opcji można skorzystać tylko w Białymstoku. Jednak jak zapewniają właściciele sieci, to dopiero początek.
– Zanim wdrożymy jakiekolwiek rozwiązanie na poziomie całej sieci, testujemy je w lokalach własnych. Dzięki temu jesteśmy w stanie wypracować optymalne procedury, gwarantujące satysfakcję zarówno naszym franczyzobiorcom, jak i gościom kawiarni. Dlatego w przyszłości planujemy zaproponować dostawy wszystkim partnerom sieci. Naszym zdaniem delivery w branży kawiarnianej posiada duże możliwości rozwoju, tym bardziej że dostarczamy nie tylko kawę, ale także kanapki, ciasta i desery – podsumowuje Łukasz Kaliciński.
Sieć the White Bear Coffee powstała w 2019 r. w Białymstoku. Franczyza liczy obecnie 18 kawiarni, m.in. w Warszawie, Łodzi, Krakowie czy Lublinie. Na rynku działa także rzemieślnicza palarnia kawy, sklep stacjonarny i sklep internetowy marki the White Bear.
Red. PP