Największa i najstarsza polska cukiernia otwiera kolejny lokal w Białymstoku

W piątek, 28 sierpnia 2020 r., Sowa – największa i najstarsza polska cukiernia – otworzyła kolejny lokal w Białymstoku, w Atrium Biała. Początek sprzedaży od godziny 10.00. Dla pierwszych klientów – gratis m.in. rogale bydgoskie.

Do tej pory wyrobów bydgoskiej cukierni mogliśmy próbować w Auchan Hetmańska, Alfa Centrum, Galerii Jurowiecka. Otwarcie nowej cukierni w Białej to przy okazji nieco atrakcji – wizyta samego współwłaściciela Michała Sowy oraz to co wszyscy lubią najbardziej, czyli słodki poczęstunek.

Warto przypomnieć, że w zeszłym roku cukierniczka Cukierni Sowa otrzymała złoty medal na międzynarodowych zawodach cukierniczych: Cake Designers World Championship 2019.

Cukiernia specjalizuje się również w mega dużych tortach, goszczących na wielkich i prestiżowych imprezach: dniach miast czy jubileuszach. Ostatnio tort z Cukierni Sowa w kształcie gitary uświetnił benefis Zenka Martyniuka w Operze i Filharmonii Podlaskiej. Ofertę poszerza aromatyczna, palona we własnej palarni kawa – 100% arabica.

Właściciele cukierni zapewniają, że wszystkie ich wyroby produkowane są ręcznie, z naturalnych składników, np. używane jajka pochodzą wyłącznie z chowu ściółkowego.

Red. PP, fot. mat. pras.

Komentarze