Popraw atmosferę w pracy. Propozycja na dzisiejszy obiad

Czy wspólny obiad może budować relacje?

Nasza efektywność w pracy jest najwyższa rano, o ile zjemy porządne śniadanie. Możemy wytrzymać tak do południa, kiedy „podratujemy się” kanapką. Światowa Organizacja Zdrowia przeprowadziła badania, które wskazują, że obiad zjedzony w pracy może podnieść naszą efektywność o 20%.

Metoda na poprawienie wydajności i atmosfery

Jeśli czujecie zmęczenie, spróbujcie zjeść posiłek, zamiast pić kolejną kawę. Oderwanie myśli od obowiązków i luźne rozmowy podczas lunchu pomagają złapać oddech i niejednokrotnie poprawiają nastrój. 15 minut przerwy to obowiązek zapewniony nam ustawowo. Spróbujcie się przekonać, jak porządny obiad w pracy wpłynie na efektywność. Gdy szef tak urządził biuro, że możecie zjeść wspólny lunch, czujecie, że dba o Wasz komfort i lepsze samopoczucie.

Tortilla z kurczakiem, serem i sosem balsamicznym wg Felix Chicken
CHIQUITTO z kurczakiem, serem i sosem barbecue, fot. Felix Chicken Białystok

Zachowanie równowagi

Podczas obiadowej przerwy rozmawiamy zwykle o tematach prywatnych. Często okazuje się, że mamy wspólne zainteresowania albo podobne plany na urlop. Ktoś był w kinie na dobrym filmie, ktoś inny wypróbował nową ściankę wspinaczkową. Dowiadujemy się, że jeden z kolegów jeździ z kumplami rowerem po lesie, a koleżanka właśnie zaczęła stosować dietę oczyszczającą. To czas, kiedy nasze myśli odlatują w obszary zupełnie nie związane z pracą. Co ciekawe, czasem przy obiedzie udaje nam się nagle rozwiązać problem, nad którym spędziliśmy ostatnie dwie godziny. Wystarczyło skonfrontować pomysły z kolegą. Taki „reset” myśli i dostarczenie energii przez posiłek może okazać się świetnym nawykiem. Po przerwie obiadowej wracamy syci i gotowi do nowych wyzwań. 

Szybki lunch ze zdrowych składników

Białystok oferuje nam rozmaite możliwości posiłków, które będą dowiezione do naszej firmy po wykonaniu jednego telefonu. Postanowiliśmy sprawdzić jedną z nowych ofert.

Robimy potrawy tylko ze świeżego kurczaka i warzyw – opowiada Kamil Sawoń, właściciel Felix Chicken Białystok. – Nie używamy do przygotowania posiłków żadnych mrożonek i półproduktów. Korzystamy z lokalnych, podlaskich dostawców. Prowadzimy ten biznes na zasadzie franczyzy, ale wspieramy lokalnych producentów żywności. Takie jest nasze założenie. Dowozimy posiłki na terenie miasta.

Ich dania można zamawiać telefonicznie, przez stronę pyszne.pl oraz pizzaportal.pl. Gdy zamówicie przez stronę www.felixchicken.pl/pl/menu/bialystok, automatycznie dostaniecie 10% rabatu. Można zamówić gotowy zestaw (ceny od 7,99 zł do 16,99 zł). Są też do zamówienia wielkie porcje, tak zwane „kubełki” oraz mini-porcje, czyli „be-fast”. Mamy też do wyboru 10 rodzajów kanapek – burgery, rollery, tortille (ceny od 4,99 zł do 14,99 zł). Można zamówić po prostu kawałki kurczaka albo sałatki. Zobaczcie, jak wyglądają z bliska niektóre pozycje menu Felix Chicken w Białymstoku. Dzwońcie pod numer 881 472 781.

Felix-Chicken-Bialystok_MENU2m

Felix-Chicken-Bialystok_MENU-1m

Poniżej „wycinamy” dla Was pozycje menu w przybliżeniu, bo pewnie czytacie ten artykuł na smartfonie. Smacznego!

Felix-Chicken-Bialystok_KURCZAKI-DODATKI-NAPOJE

Felix-Chicken-Bialystok_menu-BE-FAST

Felix-Chicken-Bialystok_menu-ZESTAWY Felix-Chicken-Bialystok_menu-KANAPKI Felix-Chicken-Bialystok_menu-KUBELKI

A tak niektóre pozycje menu wyglądają z bliska.

salatkaGrecka
Sałatka grecka, fot. Felix Chicken Białystok
_DSC0318
Kanapka z kurczakiem, fot. Felix Chicken Białystok
salatkaSzefa
Sałatka Szefa, fot. Felix Chicken Białystok

Artykuł partnerski

Komentarze