Prowadzenie restauracji McDonald’s było jej marzeniem od lat. Niedawno otworzyła czwartą, w Zambrowie

W listopadzie miało miejsce otwarcie nowej restauracji McDonald’s w Zambrowie. Oficjalnego przecięcia wstęgi dokonała franczyzobiorczyni oraz burmistrz miasta. To 11. restauracja pod złotymi łukami w województwie podlaskim i 511. restauracja sieci w Polsce.

Nowa restauracja znajduje się przy ul. Ostrowskiej 110, tuż obok trasy S8, przy zjeździe na węźle Zambrów Zachód. Zarządza nią Karolina Sokół (na zdjęciu z mężem), która w województwie mazowieckim, a konkretnie w Warszawie, Sokołowie Podlaskim, Mińsku Mazowieckim, prowadzi już 3 inne restauracje McDonald’s. W Zambrowie zatrudnienie znajdzie docelowo 80 osób, w tym 15 menadżerów.

– Prowadzenie własnej restauracji McDonald’s od lat było moim marzeniem. Aktualnie prowadzę cztery lokale. Wspiera mnie w tym mąż – to nasz biznes rodzinny. To wielka duma, ale też i zaszczyt, że mogę rozwijać swój biznes pod złotymi łukami, jednocześnie wspierając lokalne społeczności. Niezmiernie cieszę się, że mogę zapewnić miejsce pracy docelowo dla 80 osób, które będą się wzajemnie uzupełniać i tworzyć zgrany, różnorodny zespół – mówi Karolina Sokół.

Nową restaurację McDonald’s w Zambrowie zaprojektowano w stylu Essential Ingredients 2.0, który charakteryzuje się wygodnym rozkładem oraz nowoczesnym designem. Miejsce w środku znajdzie blisko 90 osób, a w ogródku aż 120. Restauracja otwarta jest codziennie od godz. 7 do 24. Zmotoryzowani goście mogą skorzystać z linii McDrive – od niedzieli do czwartku w tych samych godzinach, a w piątek i sobotę przez całą dobę. Na miejscu dostępna jest również oferta śniadaniowa (w tygodniu do godz. 10.30, a w weekendy do godz. 11) oraz wydzielona strefa McCafe.

Na zajmowanej przez restaurację powierzchni znajduje się parking rowerowy oraz samochodowy, który pomieści 35 pojazdów. Lokal pod złotymi łukami przystosowany jest także do osób z niepełnosprawnościami i oferuje darmowy dostęp do internetu.

McDonald’s Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie w Polsce działa ponad 500 restauracji sieci, które zatrudniają 30 000 osób. Prawie 90 proc. z nich to obiekty prowadzone przez ponad 80 niezależnych przedsiębiorców w oparciu o umowę franczyzy z McDonald’s.

Red. PP, fot. mat. pras.

Komentarze