Jurorzy prestiżowego rankingu Poland 100 Best Restaurants Awards 2024 przyznali Regionalnej Restauracji Żubrówka w Białowieży tytuł najlepszej restauracji hotelowej w Polsce.
Ponadto Regionalna Restauracja Żubrówka ponownie została doceniona w klasyfikacji ogólnej i z maksymalną do uzyskania oceną „5 widelców” znalazła się w gronie 100 najlepszych restauracji w Polsce.
Ogłoszenie listy 100 najlepszych restauracji i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbyło się 29 kwietnia 2024 roku w Majątku Howieny w Pomigaczach. W wydarzeniu wzięło udział około 200 właścicieli restauracji i szefów kuchni.
Regionalna Restauracja Żubrówka specjalizuje się w daniach kuchni regionalnej oraz myśliwskiej. Szefem kuchni jest utalentowany i ceniony kucharz Łukasz Rakowski, laureat wielu prestiżowych nagród kulinarnych. Dzięki jego zaangażowaniu Regionalna Restauracja Żubrówka jest wysoko oceniana w rankingach i rekomendowana przez Slow Food Polska.
Red. PP