,

Znany kucharz Tomasz Jakubiak na Podlasiu. Tu był kręcony program kanału Food Network

Znany kucharz Tomasz Jakubiak na antenie Food Network prowadzi program „Sztuka mięsa”. Widzowie pokochali jego przepisy. W drugim sezonie prowadzący wyruszy w Polskę i odwiedzi restauracje, przydrożne karczmy i gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą mu sekrety swoich najlepszych potraw i zarażą widzów pasją do gotowania. W najbliższym odcinku zobaczymy Podlasie, a ściślej mówiąc – kamery zawitały do Sokółki.

Tomasz Jakubiak udowadnia, że specjalnością polskiej kuchni są potrawy mięsne. Gdy zaczyna gotować, nie ma sobie równych, a o jedzeniu może mówić godzinami.

Prowadzący pokaże widzom, jak w prosty sposób przygotować doskonałe dania podane w nieoczywisty sposób, które zachwycą najbliższych.

W najbliższym odcinku – którego premiera w kanale Food Network zaplanowana została na niedzielę, 7 kwietnia 2019 r., o godzinie 13.15, Tomek odwiedzi swojego dobrego znajomego Łukasza Ancypo, który w podlaskiej miejscowości Sokółka prowadzi słynną „Karczmę pod Sokołem”. Razem z szefem kuchni Mariuszem przygotuje wołową świecę z kumpakiem, z którego słynie restauracja. Jakie kulinarne sekrety odkryje na Podlasiu? Tego dowiemy się za kilka dni.

Red. PP, inf i fot. Food Network

Komentarze