Hotel Podlasie ma już 15 lat. Restauracja Lipcowy Ogród obchodzi 10-lecie

Na początku listopada odbył się jubileusz Hotelu Podlasie i Restauracji Lipcowy Ogród. Właściciele wraz z pracownikami świętowali 15 lat działalności hotelu oraz 10 lat restauracji.

Firma Hass rozpoczęła historię z hotelarstwem w roku 2003 kupując funkcjonujący wówczas hotel robotniczy – Beton Stal. Obiekt nie miał przerwy w działalności, zmieniona została jedynie nazwa na AWA Park.

Dwa lata później zdecydowano o zaktualizowaniu nazwy na Zajazd Podlasie. W 2009 roku obiekt został skategoryzowany. Od tego momentu działa już jako Hotel Podlasie.

W roku 2008 rozpoczęła działalność Restauracja Lipcowy Ogród. W ciągu 10 lat miała dwóch szefów kuchni – od 2008 roku był nim Tomasz Siwkowski, zaś od 2016 roku rolę tę pełni Rafał Goździk.

Podczas jubileuszu nagrodzeni zostali pracownicy w trzech kategoriach stażu pracy: 15 lat, 10 lat oraz 5 lat pracy w firmie. Właściciele podziękowali im za zaangażowanie oraz wkład włożony w budowanie tego miejsca.

W trakcie wieczoru premierę miał również spot promocyjny obiektu, ukazujący największą jego wartość – pracowników, ponieważ to właśnie ludzie tworzą to miejsce. EVERYDAY ONLY PEOPLE – miejsce to jest stworzone dla ludzi i działa dzięki ludziom!

Gala jubileuszowa odbyła się w nowym obiekcie firmy Hass – Hotelu Traugutta 3. Został on oddany do użytku w tym roku i posiada status hotelu 4-gwiazdkowego. Niebawem przy HoteluTraugutta 3 zostanie otwarta również Restauracja Regiment.

Red. PP, fot. Maciej Nowakowski

Komentarze