Białostocka Gęba w niebie wśród najlepszych burgerowni w Polsce! Są w światowej elicie

Zwycięzcy tegorocznego konkursu #HEINZSelectionFinals / Fot. mat. pras.

Do programu Heinz Selection dołączyło kolejnych 10 najlepszych burgerowni w Polsce. To zwycięzcy tegorocznego konkursu #HEINZSelectionFinals, którego finał odbył się podczas Gastrotargów SMAKKi w warszawskim EXPO XXI. Czeka na nich wyjątkowa społeczność Heinz Selection oraz dostęp do unikalnej wiedzy i aktywacji.

Rękawice podjęło kilkudziesięciu burger masterów z całej Polski. To już druga edycja tego globalnego wydarzenia – #HEINZSelectionFinals – w Polsce. Wśród tegorocznych finalistów znalazło się dwadzieścia burgerowni wyłonionych na podstawie rekrutacji online. Pojawiło się wiele nowych twarzy, a także uczestnicy, którzy postanowili ponownie zmierzyć się z wyzwaniem.

Burger masterzy, poza umiejętnościami kulinarnymi i kreatywnością, musieli wykazać się stalowymi nerwami, bowiem mijający czas budował odczuwalną presję. W przygotowaniu burgera konkursowego należało uwzględnić wykorzystanie sosu/sosów Heinz. Dodatkowe punkty można było uzyskać za użycie chrupiących dodatków od Aviko HoReCa Polska i skorzystanie z niezawodnego sprzętu od RM Gastro Polska. Szanse kandydatów na wygraną zwiększały także czystość stanowiska i kultura pracy.

Uczestnicy swoje dzieła zaprezentowali przed doświadczonymi szefami kuchni z wielu części świata. W skład jury profesjonalnego weszli doradcy kulinarni Kraft Heinz zarówno z Polski, jak i USA, Brazylii, Hiszpanii i Libanu oraz eksperci partnerów Aviko HoReCa Polska i RM Gastro.

Po każdej turze swoją opinię dotyczącą konkursowych pozycji wyrażali reprezentanci jury degustacyjnego, w składzie: manager odpowiedzialny za rozwój marki Heinz na 1/3 świata Steve Chantry oraz topowi influencerzy – Maciej Blatkiewicz (Maciej je), Paweł Jaworski (Jawor) i Mikołaj Bagiński (Bagi).

Po zaciętej walce burger masterów eksperci wyłonili zwycięzców. Oto lokale wybrane w tej edycji:

  • Faceburger, Kielce
  • KraCow Burgers, Kraków
  • SmaszMi, Łódź
  • Gęba w niebie. Burgery & Pizza, Białystok
  • The Goood Burger, Warszawa
  • BRO Burger, Żory
  • Matt’s Cheesesteaks, Kraków
  • CHAPS gastropub, Gliwice
  • Lucky food Burger, Kraków
  • Dzika Kuchnia, Szczecin

– To już drugi rok, jak doceniamy naszych partnerów – nie sieciowe burgerownie z całej Polski, które podzielają bliskie nam wartości, takie jak najwyższa jakość, smak, kreatywność i odwaga, by iść własną drogą. Cieszymy się, że możemy wspierać ich w rozwoju i razem oferować wyjątkowe doznania kulinarne dla smakoszy w całej Polsce – powiedział Adam Imielski z Kraft Heinz. – W tym roku rękawicę podjęli najlepsi z najlepszych i to było widać. Burger masterzy wykazali się finezją oraz kreatywnością i na bazie pysznych sosów Heinz stworzyli niepowtarzalne burgery, których smak i wygląd wzniosły starcie na światowy poziom.

Konkurs #HEINZSelectionFinals to początek przygody danej burgerowni z marką Heinz. Zwycięzcy dołączą do globalnej społeczności, która zrzesza ponad 400 najlepszych burgerowni z 22 krajów na całym świecie. Każda z nich otrzymuje dostęp do unikatowych produktów Heinz, możliwość korzystania z wiedzy ekspertów marki oraz szansę na rozwój, rozpoznawalność i przede wszystkim pozyskanie nowych klientów.

Przekonali się o tym zwycięzcy poprzedniej polskiej edycji, czyli: TRUST Burger& Drink Bar, HAMBURG Slow Food, Olymp Burger House, MNIAM MNIAM Zawiercie, Browar Bałtów, Wół na Stół oraz Family American Food by Olek. Każda z wymienionych restauracji pozostaje częścią Heinz Selection na kolejny rok, tworząc wspólnie ekipę ALL STARS.

Kolejna edycja odbędzie się już w następnym roku.

Red. PP

Komentarze