PSS Społem otwiera nowy bar w Białymstoku

Trwająca od wiosny br. budowa baru przy supermarkecie KEN PSS Społem w Białymstoku, przy ul. Kołłątaja 50, dobiegła końca. Otwarcie lokalu do klientów zaplanowano na 27 października. Nowy punkt gastronomiczny to obiekt o łącznej powierzchni użytkowej ponad 600 mkw., z salą konsumpcyjną dla 82 osób.

Gości w lokalu przywita przestronne, ergonomiczne i efektownie zaaranżowane wnętrze, którego wystrój nawiązuje schematem do pozostałych barów sieci. Jego wyróżniki, jak szlachetna kolorystyka wnętrza, dodatki w stylu glamour w postaci nowoczesnego oświetlenia i lampo-reklam oraz nadające przytulności rolety rzymskie, zapewnią gościom miły klimat konsumpcji. Nastroju dopełni sącząca się z głośników muzyka.

Ponad 30-osobowa załoga baru zadba o świeżość, jakość i doskonałe smaki serwowanych dań. W menu nie zabraknie pozycji znanych z Białostockiej Gastronomii PSS Społem i codziennie będzie to liczba około stu propozycji przygotowywanych na świeżo, na miejscu. Wśród nich: dania mięsne, wege, fit, zupy, surówki, sałatki, desery i świeżo wyciskane soki warzywno-owocowe.

Menu prezentowane będzie na elektronicznych tablicach, które z powodzeniem przeszły testy w innych lokalizacjach Białostockiej Gastronomii. Nowością będzie elektroniczne menu w postaci zewnętrznego monitora w punkcie drive, który obsługiwać będzie sprzedaż dań dla kierowców, bez potrzeby wysiadania z auta. KEN to kolejny bar Białostockiej Gastronomii PSS Społem Białystok, w którym funkcjonować będzie obsługa w formie drive thru.

– Bar w tej lokalizacji powstał jako odpowiedź na liczne zapytania i wyraźnie zgłaszane nam oczekiwania klientów z osiedla TBS. Przez ostatnie lata wpływało do nas mnóstwo próśb o zbudowanie baru przy istniejącym supermarkecie, a ponieważ wsłuchujemy się w głosy naszych klientów, postanowiliśmy spełnić ich oczekiwania. Zyskując możliwość dokupienia terenu dzięki uprzejmości i dobrosąsiedzkim kontaktom, bez dłuższego namysłu wygospodarowaliśmy środki na stworzenie nowego punktu gastro w tym miejscu. Budowaliśmy nasz obiekt jak przystało na tradycję, którą kultywujemy, z pomocą wyłącznie lokalnych firm i wykonawców, ponieważ bycie lokalnymi patriotami to nasza dewiza – mówi Janusz Kulesza, prezes Powszechnej Spółdzielni Spożywców Społem w Białymstoku.

KEN to kolejna inwestycja białostockiej spółdzielni Społem, która nie zwalnia tempa rozwoju mimo trwającej pandemii, wydaje rocznie na ten cel ponad 10 mln zł. W planach są już kolejne obiekty handlowe i gastronomiczne oraz budowa centrum logistyczno-produkcyjnego.

Red. PP, fot. PSS Społem – zdjęcie ilustracyjne, bar „Topolanka”

Komentarze